انجیر میوهای شیرین و بسیار مغذی است که موطن اصلی آن آسیای غربی و کشورهای اطراف مدیترانه است. درخت آن ارتفاعی بین ۳ تا ۹ متر و برگهایی پنجهایشکل دارد. انجیر از خانوادهی توتهاست، نسبت به سرمای شدید حساس است و بیشتر در مناطق معتدل و نیمهگرم کاشته میشود. انجیر از صدها سال قبل بهعنوان درمان طبیعی بسیاری از بیماریها بهکار میرود. انجیر در دو نوع خوراکی و غیرخوراکی وجود دارد که ما در این مطلب به بررسی خواص انجیر خوراکی میپردازیم.
ارزش غذایی انجیر
انجیرها که بهخاطر طعم شیرین، ملایم و کاربردهای متعددشان مورد توجه قرار گرفتهاند، جزو خوراکی های کم کالری و فاقد چربیاند. یک عدد انجیر بزرگ تازه فقط ۴۷ کالری دارد. اگر میخواهید وزن کم کنید، مصرف انجیر (در حد اعتدال) جایگزین مناسبی برای میانوعدههای ناسالم است.
ارزش غذایی انجیر تازه و انجیر خشک متفاوت است. محتوای تغذیهای ۱۰۰ گرم انجیر تازه عبارت است از:
۷۴ کالری؛
۱۹ گرم کربوهیدرات؛
۰,۷ گرم پروتئین؛
۰,۳ گرم چربی؛
۳ گرم فیبر؛
۲۳۲ میلیگرم پتاسیم (۷ درصد DV یا ارزش روزانه)؛
۰,۱ میلیگرم منگنز (۶ درصد DV)؛
۴,۷ میکروگرم ویتامین کا (۶ درصد DV)؛
۰,۱ میلیگرم ویتامین ب۶ (۶ درصد DV)؛
۱۷ میلیگرم منیزیم (۴ درصد DV)؛
۳۵ میلیگرم کلسیم (۴ درصد DV)؛
۰,۱ میلیگرم تیامین (۴ درصد DV)؛
۱۴۲ واحد ویتامین آ (۳ درصد DV)؛
۲ میلیگرم ویتامین سی (۳ درصد DV).
ارزش غذایی انجیرخشک بیشتر از انجیر تازه است. محتوای تغذیهای ۱۰۰ گرم انجیر خشک عبارت است از:
۲۴۹ کالری؛
۶۳,۹ گرم کربوهیدرات؛
۳,۳ گرم پروتئین؛
۰,۹ گرم چربی؛
۹,۸ گرم فیبر؛
۰,۵ میلیگرم منگنز (۲۶ درصد DV)؛
۱۵,۶ میکروگرم ویتامین کا (۱۹ درصد DV)؛
۶۸ میلیگرم پتاسیم (۱۹ درصد DV)؛
۶۸ میلیگرم منیزیم (۱۷ درصد DV)؛
۱۶۲ میلیگرم کلسیم (۱۶ درصد DV)؛
۰,۳ میلیگرم مس (۱۴ درصد DV)؛
۲ میلیگرم آهن (۱۱ درصد DV)؛
۶۷ میلیگرم فسفر (۷ درصد DV)؛
۰,۱ میلیگرم ویتامین ب۶ (۶ درصد DV)؛
۰,۱ میلیگرم ریبوفلاوین (۵ درصد DV)؛
۰,۵ میلیگرم زینک (۴ درصد DV).
انجیر یکی از غنیترین منابع گیاهی انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است، ازجمله:
ویتامین A
ویتامین C
ویتامین K
ویتامینهای گروه B
پتاسیم
منیزیم
زینک
مس
منگنز
آهن
خواص انجیر تازه و انجیر خشک برای سلامتی و زیبایی
درصد ,dv ,میلیگرم ,انجیر ,ویتامین ,؛۰ ,درصد dv ,dv ؛۰ ,۱ میلیگرم ,؛۰ ۱ ,انجیر تازه
درباره این سایت